A place of restoration

Paul Jones (Photographer), Chris Brown (Designer)

Research output: Non-textual formDesign

Abstract

The competition entry, entitled: A Place of Restoration, represents a holistic approach to the competition brief to design a Maggie-inspired centre for cancer patients in Krakow .The competition organisers: Beebreeders -asked entrants to re-interpret the Maggie Centre concept and provide a pollution-free facility for its users to counter the very high level so fair pollution in Krakow. The competition submission extends the Maggie Centre concept to not only provide advice and support, but to promote general wellbeing through the provision of a multi-use activity space that allows for social gatherings, exercise classes and crafts. Also included in the proposal are a range of air purification devices, both natural and man-made, that aim to generate a healthy microclimate of clean air. The building is conceptualised to use the environment, both internal and external, as therapy promoting the values of natural light, access to the sun, fresh air and natural materials. External spaces are used for contemplation and to grow and nurture a therapeutic garden of herbs and plants that have medicinal qualities.
Original languageEnglish
Media of outputOnline
Size8mb
Publication statusPublished - Dec 2016

Fingerprint

Dive into the research topics of 'A place of restoration'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this